Sastojci: 1 glavica celera, 1 dunja, 1 nar, 1 jabuka, 1 crveni luk, 2 čehna bijelog luka,500 ml. bujona od povrća, 200 ml. pavlake za kuhanje, 60 g kiselog mlijeka, pola veze mirođije, 1 kašičica kumina, pola kašičice cimeta, kašičica šećea, biber, so, maslinovo ulje.
Priprema:
1. Sitno isjeckajte crveni luk i bijeli luk i dinstajte u ugrijanoj tavi. Isjecite dunje na kockice.
2. Ogulite glavicu celera i isjecite. Dodajte povrće u tavu s lukom i bijelim lukom. Začinite kuminom i cimetom.
3. Dodajte so i biber. Sipajte bujon od povrća u posudu i ostavite smjesu da vri.
4. Izvadite zrna nara. Isjecite jabuku na trakice. Kad se povrće skuha dodajte sitno isjeckan struk mirođije.
5. Dodajte pavlaku i pasirajte supu dok ne postane glatka. Servirajte supu od dunja tako što je ukrasite komadima jabuke i zrnima nara.