Izvinjavaju se kupcima na neprijatnosti: Zašto Jaffa povlači Munchmallow?

Prema prvim informacijama, “Jaffa Crvenka” donijela je odluku da zamijeni Munchmallow 105g i 210g sa rokom trajanja do 15.2.2024. svježim proizvodima, zbog izmijenjenog ukusa na pojedinim proizvodima, a svi proizvodi su potpuno zdravstveno bezbjedni za upotrebu, pišu Nezavisne novine.

“Zamjena proizvoda je skoro u potpunosti završena i na policama u Srbiji i regionu se nalaze proizvodi u novoj ambalaži ˝Sav od Igre˝”, navedeno je iz Jafe.

Kako se dalje navodi, Jaffa Crvenka ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbjednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja, ističu

Podsjetimo, Konzum u Hrvatskoj je obavijestio kako s polica svojih trgovina povlači proizvode Munchmallow family 210g i Munchmallow 105g. Obavještenje se odnosi na sve proizvode čiji su rokovi trajanja zaključno s 15. februara sljedeće godine. Proizvođač je Jaffa d.o.o Crvenka, Maršala Tita 245, 25220 Crvenka, Republika Srbija.

Objasnili su kako su razlog povlačenja promijenjena svojstva proizvoda. Iz Konzuma su zamolili kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, odnosno da ga donesu u najbližu Konzumovu prodavaonicu, gdje će im biti vraćen novac, prenosi Blic biznis.

“Izvinjavamo se kupcima na neprijatnosti, ali u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvaliteta i zdravstvene ispravnosti”, zaključili su.

scroll to top