Teglica – novo ime na domaćem tržištu, kako smo tada najavili, nastala je 2017. godine kada je formirana Facebook stranica Teglica.ba. Tada smo počeli s objavom prvih fotografija naših, organski uzgojenih proizvoda iz plastenika. Ideja je bila da u toj godini pripremimo zimnicu koju ćemo punuditi i građanstvu. Ta ideja je realizovana, a nastala je zapravo iz potrebe za zdravim, organskim proizvodima kojih je vrlo malo na policama bh. marketa.

U jesen 2017. godine napravili smo prve teglice naših proizvoda, po tradicionalnoj recepturi. U toj godini proizveli smo četiri proizvoda: krastavce, paprike, lovačku i šarenu salatu. U narednoj 2018. godini proširili smo paletu proizvoda, pa su nastale i nove teglice. Opširnije o proizvodima možete pročitati u podrubrici Proizvodi.

Istovremeno u maju 2018. godine napravljena je web stranica teglica.ba putem koje smo predstavili ono što zapravo radimo (pripremamo zimnicu). Međutim, obzirom da je osnivač Teglice po struci novinar, odlučio je od ove web stranice u 2019. godini napraviti magazin koji će posjetiteljima ponuditi kvalitetne informacije iz oblasti poljoprivrede. I tako je nastao Teglica.ba – magazin za poljoprivredu i hranu.

Stoga je ova web stranica podijeljena u dva segmenta:

1. Teglica.ba – magazin za poljoprivredu i hranu

2. Teglica – prezentacija naših organski uzgojenih proizvoda

Teglica.ba – magazin za poljoprivredu i hranu

Teglica.ba je magazin za poljoprivredu i hranu. Magazin je nastao u januaru 2019. godine s ciljem i željom da posjetiteljima web stranice ponudi kvalitetne informacije iz oblasti poljoprivrede. Kroz savjete o hrani, načinu pripremanja određenog jela i dobrobiti hranjivih proizvoda, želimo biti vaš izvor informacija i u tom segmentu. Vjerujemo da ćete pronaći ono što tražite na stranicama našeg magazina.

Teglica – prezentacija organskih proizvoda 

U rubrici Teglica koja je zapravo postavljena na kraju izbornika predstavljamo naše proizvode. U toj rubrici prisutne su podrubrike O nama, Proizvodi i Kontakt.

O nama je podrubrika koju trenutno pretražujete i čitate tekst o tome kako smo nastali i šta smo danas. U podrubrici Proizvodi navedeni su proizvodi koji su u ponudi sa cijenama, a u podrubrici Kontakt navedeni su načini javljanja putem telefona ili elektronske pošte.

Nadamo se da ćete uživati u našim proizvodima i magazinu, odnosno informacijama koje vam donosimo.