Ovo je super napitak koji će vas razbuditi bolje od kafe

Ilustracija

Mnogi svaki dan počinju šoljicom kafe kako bi se razbudili, ali postoji jedan napitak koji će vas razbuditi brže od kafe.

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog napitka su tri vrlo dobro poznate namirnice – jabuke, limun i voda. Jabuka i limun imaju brojne benefite koji utječu na naše zdravlje, kao i na sam proces mršavljenja.

Jabuke u sebi sadrže veliki broj vlakana. Vlakna usporavaju probavu i daju osjećaj sitosti. Također, jabuka ima nizak glikemijski indeks, što znači da vam neće povisiti šećer u krvi. Poznate su i kao prirodni izvor pektina, rastvorljivih vlakana koja pokreću hranu kroz vaš probavni sistem.

Limun je odličan za detoksikaciju organizma, pomaže pri izlučivanju tekućine kao i uklanjanje celulita. Poznat je i kao niskokalorična namirnica koja će usporiti apsorpciju masnoća u vaš organizam. Ima visok sadržaj vitamina C koji će ojačati vaš imunitet.

Način priprema

U posudu s vodom staviti dva limuna i tri jabuke, isjeckane na kolutiće. Ostaviti da sve zajedno prokuha. Za to vrijeme, na dno vrča staviti na kolutiće sjeckan jedan limun i jednu jabuku. Kada je smjesa u posudi prokuhala, voće izvaditi na tanjir, a vodu sipati u vrč. Ostaviti da se ohladi, a zatim konzumirati.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top