Rezanci s graškom, bosiljkom i parmezanom za ručak

Sastojci: 170 g rezanaca od heljdinog brašna, 1 kašika susamovog ulja, 3/4 šolje svježeg zelenog graška (možete staviti smrznuti), 1 kašika tamari umaka (ili soja umak), 1 šoljica svježeg bosiljka, 1/2 šolje sitno ribanog parmezana, crveni biber, svježe mljeveni crni biber i limunov sok.

Priprema:

1. Kuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Kada su skuhani, ocijedite i isperite rezance, ali sačuvajte vodu gdje su se rezanci kuhali za grašak.

2. Rezance premjestite u zdjelu i poškropite ih susamovim uljem. Pripremiti posudu s vodom i ledom i stavite ga u blizini tave. Grašak kuhajte jednu minutu u vodi od rezanaca, a zatim ga ocijedite i stavite u zdjelu s ledom.

3. Kada se grašak ohladi, dobro ga osušite i stavite u zdjelu s rezancima. Dodajte tamari umak, bosiljak, crveni biber, parmezan i sviježe mljeveni crni biber. Sve dobro promiješajte i pošpricajte limunovim sokom.

scroll to top