Napravite najbrži krompir gulaš u pretis loncu

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 mrkve (ili, još bolje, jedna veza tzv. “zeleni”)
  • 1 luk
  • 2 režnja bijelog luka
  • 300-400 gr. mesa (junetina, piletina…šta god vam je po volji)
  • 200gr pasiranog paradajza
  • 1 kašika aleve paprike
  • so i biber
  • ulje

Priprema:

Isjeckajte luk i dinstajte ga kratko na ulju (dok ne “zacakli”). Kako bi izvukli ono najbolje od luka, predlažemo vam da stavite i prstohvat šećera dok ga dinstate.

Dodajte meso i često miješajte. Dodajte nasjeckane mrkvu, korijen peršuna, celer (“zelen”) i kad se meso počne lijepiti za dno pretis lonca, dodajte šolju vode.

Ogulite krompir, narežite ga na veće kocke i ubacite u pretis.

Dodajte bijeli luk, pasirani paradajz, alevu papriku, so i biber, sačekajte da provri i zatvorite pretis. Kuhajte 15-ak minuta i to je to!

(Hayat.ba)

scroll to top