Kukuruzno brašno obavezan sastojak trpeze

Kukuruzno brašno sadrži niz osnovnih hranjivih materija. Koristeći ga u ishrani, povećavamo unos vitamina i minerala u naš organizam.

Ono je izvor niacina, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži vlakna, karotenoide, 18 aminokiselina i esencijalnih minerala, kao što su cink, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, mangan i selen.

Kukuruzno brašno za bebe

Kada počinjete postepeno da uvodite hranu za svoju bebu, jedna od najboljih i najzdravijih namirnica svakako jeste kukuruzno brašno. Svaka mama se obično pita šta je to dobro za bebu kada ona sa dojenja polako prelazi na hranu. Kukuruzno brašno za bebe je odlična hrana, jer je prepuno hranjivih i korisnih nutrijenata, a osim toga, ne sadrži gluten, pa je idealna hrana za početak dohrane kod beba.

Možete pripremati različite kašice od kukuruznog brašna za svoju bebu, uz dodatak povrća, banane i drugih korisnih namirnica.

Kukuruzno brašno za mršavljenje

Kada jedete kukuruzno brašno, u bilo kom obliku, ono “puni” crijeva zahvaljujući svojim vlaknima koja upijaju vodu i nabubre u vašem probavnom traktu. Šolja žutog kukuruznog brašna sadrži 8,5 g vlakana, što je 34% od dnevnog unosa vlakana za žene i 22% za muškarce. Osim što vlakna imaju brojne zdravstvene prednosti, ona podstiču i mršavljenje, jer se njihovim unosom reguliše probava.

Osim toga, kukuruzno brašno sadrži malo kalorija i ubrzava metabolizam, što svakako podstiče gubljenje suvišnih kilograma. Dakle, kukuruzno brašno pri mršavljenju daje odlične rezultate! Možete koristiti u ishrani dijetalni hljeb od kukuruznog brašna ili, još bolje, palentu.

Kukuruzno brašno za lice

Ako želite da očistite svoje lice i pružite mu kvalitetnu prirodnu njegu, probajte piling sa kukuruznim brašnom! Kukuruzno brašno za lice je odlično prirodno sredstvo za njegu, upravo zahvaljujući svom bogatom nutritivnom sastavu. Zrnca kukuruznog brašna su odlično i nježno abrazivno sredstvo, pa možete koristiti masku sa kukuruznim brašnom za čišćenje lica i protiv mitisera.

Postoji nekoliko recepata kako da pripremite masku od kukuruznog brašna za piling lica, u svakom slučaju, možete dodati ono što vam se nađe pri ruci: mlijeko, jogurt, med. Maska od kukuruznog brašna i mlijeka je stari narodni recept za piling lica i za oporavak umorne kože. Probajte i uvjerite se da kukuruzno brašno za lice čini čuda!

(Izvor: Nezavisne novine)

scroll to top