Doprinos razvoju ruralnog turizma kroz projekat “Korak naprijed”

Općina Konjic jedna je o 6 bh. općina u kojima će se u narednom periodu realizovati projekat pod nazivom “Korak naprijed – razvoj ženskog poduzetništva u doba pandemije” uz finansijsku podršku Canada Fund for Local Initiatives (CFLI). Implementator je Unija za održivi povratak i integracije u BiH, a projekat je podržala Općina Konjic. U sklopu pripremih aktivnosti za implementaciju projekta, čiji je cilj razvoj ruralnog turizma i ohrabrivanje mladih i žena za bavljenje mini poduzetništvom, danas je u Općini Konjic održan sastanak predstavnika Unije i Općine Konjic.

-Projekat će biti realizovan u narednih 5 mjeseci u 6 bh. općina, a jedna od prioritetnih je Općina Konjic, ne samo zbog toga što je prepoznata u svijetu turizma kao sredina koja ima šta pružiti gostima, već što je vrlo kooperativna i ozbiljno pristupa implementaciji projekata koji potiču samozapošljavanje – kazala je Mirhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH, koja je naglasila kako će u svakoj općini biti podržano najmanje 5 zainteresiranih domaćinstava za bavljenje ruralim turizmom.

Načelnik Ćatić pozdravio je ovakve aktivnosti, kako bi se što više mladih obučilo za pokretanje mini biznisa i realizovalo svoje ideje kroz turizam i turističke potencijale općine Konjic, te jačao ženski aktivizam i poduzetništvo.

scroll to top