/FOTO/ U toku montaža plastenika za osam poljoprivrednika

U sklopu projekta „Socijalno–ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u 16 lokalnih zajednica u BiH“, koji sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Njemačke a implementira Humanitarna organizacija Arbeiter Samariter Bund e.V. na području općine Jablanica u toku je montaža plastenika za osam odabranih korisnika sa područja općine Jablanica.

Humanitarna organizacija „Arbeiter Samariter Bund“ e.V. iz Republike Njemačke provodi peti po redu projekat pod nazivom „Socijalno–ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u 16 lokalnih zajednica u BiH“, među kojima je i Općina Jablanica, a koje sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Njemačke i ASB. Općina Jablanica će sufinasirati projekat u vrijednosti od 6.400,00 KM.

Projekat je zvanično počeo sa implementacijom 01.04.2021. i trajat će do 31.12.2021. godine, ukupno devet mjeseci. Projekat ima za cilj dodjelu osam plastenika za korisnike socijalne pomoći, a implementacija će se vršiti u saradnji sa JU „Centar za socijalni rad“ Jablanica.

scroll to top