Sastojci: 2 kašike vode, 100 g grožđica, 100 g mliječne ili gorke čokolade, 75 g omekšalog maslaca, 1 vanilin šećer, 50 g šećera u prahu, 100 g čokoladnih listića (grubo naribane čokolade).
Priprema:
1. Pomiješajte vodu s nekom aromom po želji, dodajte grožđice i pustite da se namaču tri sata ili još bolje preko noći.
2. Ugrubo usitnite čokoladu i rastopite je na pari. Omekšalom maslacu, kojeg ste stavili u posudu, dodajte rastopljenu čokoladu, vanilin šećer i prosijani šećer u prahu. Miješajte ručnom miješalicom (metlicama) dok se ne pretvori u žitku smjesu pa je pustite da se hladi oko 30 minuta da se tek malo stisne.
3. Kratko promiješajte i oprezno dodajte grožđice. Čokoladu u listićima stavite na plitki tanjir. Uz pomoć dvije kašike odvajajte kuglice veličine lješnika pa ih uvaljajte u listiće čokolade. Držite na hladnom.
(Izvor: Kuharica)