Održan Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Savez pčelara Unsko-sanskog kantona (USK) bio je organizator devetog Sajma pčelarstva i meda „Put zlata“, koji je održan u petak i subotu na Gradskom trgu u Bihaću.

Sajamska manifestacija trajala je dva dana, a generalni pokrovitelji sajma i ove godine su Vlada Unsko-sanskog kantona i Ministarstvo privrede.

„Vlada Unsko-sanskog kantona kontinuirano podržava Savez pčelara USK u svim aktivnostima, uključujući i organizaciju ovog sajma i njihove aktivnosti na brendiranju proizvoda radi zaštite domaće proizvodnje i povećanja konkurentnosti. Zahvala pčelarima za sve ono što rade i što smo prepoznatljivi i po njihovim vrhunskim proizvodima”, kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na sajmu pčelarstva i meda predstavilo se više od 20 izlagača iz cijelog Kantona, sa izuzetno širokom paletom proizvoda.

„Na Sajmu je prisutan 21 izlagač iz svih osam gradova i općina, a prezentirana je zaista široka paleta pčelinjih proizvoda – od meda, polena, propolisa, do mješavine proizvoda. Sajam je zapravo prezentacija našeg rada, kvalitete proizvoda, ali i ovog vida turističke ponude Unsko-sanskog kantona“, riječi su predsjednika Saveza pčelara USK Hajrudina Šabića.

Kantonalni savez pčelara trenutno ima oko 700 članova, a redovno posjećuju i domaće i međunarodne sajmove meda.

(Izvor: Fena)

scroll to top