Jesenji sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

Treći jesenji i ujedno posljednji ovogodišnji Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja ”Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH” bit će održan na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu od 11. do 14. novembra.

Iz Udruženja ”Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH” saopćeno je da je cilj održavanja sajma afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda, na čemu Udruženje radi više od 10 godina.

Najavljeno je da će na sajmu učestvovati četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika.

Udruženje nastoji tim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promoviraju.

Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju s domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina – saopćeno je iz Udruženja ”Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH”.

Redakcija

Next Post

Kako se priprema pileći paprikaš?

ned nov 10 , 2019
Ukoliko želite skuhati pileći paprika potrebni su vam sljedeći sastojci: 2 pileća batka 3 srednja krompira 1 slatka paprika 1 glavica luka 1 kašika koncentrata paradajza 1 kokošja kocka 1 kašika mljevene slatke paprike 1 kašika mljevene ljute paprike 1 češanj češnjaka so, biber, vegeta vode po potrebi(cca 600 ml) […]