Sastojci:
8-10 palačinaka,
250 g mljevenog mesa,
pola crvene i zelene paprike,
kukuruz,
malo graha iz limenke,
glavica luka,
malo paradajza u umaku,
so,
biber,
kari.
Priprema:
1. Palačinke napraviti kao i obično, samo bez slatkih dodataka.
2. Na luku prodinstati meso dok ne bude zrnasto, a potom mu dodati na trakice isjeckanu papriku te paradajz, koji ćete malo zgnječiti rukom.
3. Začiniti solju, dodati biber, kari, malo crnog vina i supe ili vode. Neka se dinsta četrdesetak minuta.
4. Kad je gotovo, umiješati kukuruz, grah, sačekati da prokuha i fil je pripremljen.
5. Gotovom smjesom puniti palačinke, zamotati i pripremiti za pohovanje. Prvo ih uvaljati u brašno, potom u jaja pa u prezle.
6. Palačinke poslužiti s kašikom vrhnja, sosom i uz salatu od kupusa, paprike i paradajza.
(Kuharica)