Tjestenina sa piletinom, parmezanom i brokulom

Sastojci: 500 g tjestenine po izboru, 1 pileća prsa oko 500 g, 1 brokoli, 50 ml pavlake za kuhanje, 100 g parmezana, malo mljevenih oraha, so, vegeta, biber.

Priprema:
1. Isjeckajte pileća prsa na sitne kocke, brokulu operite i razdvojite na cvjetiće, pripremite vodu za tjesteninu.
2. Cvjetiće brokule premjestite u šerpu, prelijte vodom i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta, od trenutka ključanja. Iscijedite i usitnite brokulu u blenderu. Istovremeno skuhajte pastu u ključaloj, slanoj vodi. Kuhanu tjesteninu iscijedite i ostavite sa strane.
3. Dok se brokula kuha propržite pileće meso na malo ulja da se zapeče sa svih strana. Dodajte usitnjenu brokulu, nalijte pavlaku za kuhanje, dodajte začine po ukusu i ostavite da se jelo krčka desetak minuta na laganoj vatri.
4. Rasporedite tjesteninu na tanjire, prelijte sosom od piletine, brokule i pavlake, pospite sa mljevenim orasima i parmezanom i odmah poslužite.

scroll to top