/FOTO/ Preporuka za ručak: Pileća krilca sa povrćem – ovako je nama ispalo

Foto: Teglica.ba

U rubrici Hrana i piće danas vam donosimo preporuku za ručak koji možete pripremiti za sat vremena. Riječ je o jelu Pileća krilca sa povrćem, a kroz fotografije pogledajte kako to izgleda.

Ovo su vam potrebni sastojci: 500 grama pilećih krilca (korištena marinirana krilca), 300 grama krompira, 200 grama gljiva, dvije mrkve, dvije paprike, jedan crveni luk, jedan bijeli luk, kašikica soli, kašikica začina (vegete), kašikica bibera, kašika ulja. U sastojke se mogu ubrojati i brokule i karfiol, ukoliko volite i želite da budu dio ovog jela.

Foto: Teglica.ba

Način pripreme?

Oguliti krompir, oprati i isjeći na komade. Isto uraditi sa gljivama, paprikama i mrkvom. U tepsiju nalijete ulje te dodajte krompir i mrkvu. Peći 10-tak minuta, a onda na to dodati pileća krilca (mi smo koristili već marinirana krilca), paprike, gljive i luk. Posuti po tome so, začin, biber. Ako volite možete uz već navedeno povrće dodati brokule i karfiol. Peći jelo oko 40 minuta. Povremeno promiješajte drvenom kašikom i dodajte vode po želji. Nakon što je jelo pečeno, servirajte.

Foto: Teglica.ba

Napomena: Jelo možete peći u klasičnoj pećnici ili u električnom pekaču.

(Teglica.ba)

scroll to top