Zdravi obroci: Topla salata sa pastrmkom

Sastojci:

Dvije veće pastrmke,

vezica zeleni za supu,

5-6 komada zrelog paradajza,

5-6 srednje velikih krompira,

100 g rukole,

1 dl maslinovog ulja,

so,

biber.

Priprema:

1. Očistiti i sitno isjeckati povrće za supu. Staviti povrće u vodu (skoro 1,5 l), a kada prokuha, dodati i pastrmke pa kuhati 15 minuta. Tada izvaditi ribu i pustiti da se ohladi, a supu procijediti i sačuvati kao temeljac.
2. U slanoj vodi skuhati cijeli krompir. Vrelom vodom preliti paradajz pa ga oguliti, odstraniti nezrele dijelove i sjemenke. Kada je krompir kuhan, ocijediti ga i pustiti da se ohladi. Oguliti ga i narezati na kriške željene debljine.
3. U tavi zagrijati nekoliko kašika maslinovog ulja sa sitno sjeckanim lukom i bijelim lukom. Na ulje dodati i kriške krompira i oguljeni paradajz. Pustiti da se zapeče. Skloniti s vatre pa posuti sitno sjeckanim peršunom.
4. Pastrmkama oguliti kožu i odvojiti meso od kosti. Ribu dodati krompir salati zajedno s rukolom. Začiniti maslinovim uljem i limunovim sokom, posuti svježe mljevenim biberom.

(Kuharica)

Redakcija

Next Post

BiH prošle godine uvezla kafe za 103 miliona KM

pon feb 3 , 2020
BiH je za tri godine uvezla skoro 74 miliona kilograma kafe, mahom iz Brazila, što potvrđuje da kafa i dalje zauzima visoko mjesto na listi toplih napitaka među stanovnicima ove zemlje. Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za tri godine na kafu iz uvoza potrošeno je više od […]