Za razvoj poljoprivrede 1,2 milion KM

Foto: Bljesak.info

Grad Banja Luka će ove godine podržati poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima sa oko 1,2 miliona KM, od čega je milion planiran za podsticaje, a preostali dio za subvencije za poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić rekao je Srni da će ova sredstava kroz dva javna poziva završiti direktno kod domaćih poljoprivrednika i poljoprivrednih gazdinstava.

On je istakao da će samo oni koji su registrovani u bazi podataka u Centru imati pravo da koriste podsticajna sredstva.

Ilić je naglasio da je Centar izradio softver pomoću kojeg je uspostavio tačnu bazu podataka poljoprivrednih proizvođača.

On je rekao da su ranije za ova sredstva konkurisali svi koji su po bilo kojem osnovu bili registrovani u Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF-u/ kao vlasnici poljoprivrednih površina, ali se nisu bavili proizvodnjom, te da je sada došlo do promjena u bazi podataka.

Ilić je istakao da će proizvodi banjalučkih poljoprivrednika krajem aprila svoje mjesto naći u “Krajiškoj kući” u centru Banjaluke i u onoj u Trebinju koja bi trebalo na bude otvorena na jesen.

scroll to top