Za razvoj poljoprivrede 1,2 milion KM

Grad Banja Luka će ove godine podržati poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima sa oko 1,2 miliona KM, od čega je milion planiran za podsticaje, a preostali dio za subvencije za poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić rekao je Srni da će ova sredstava kroz dva javna poziva završiti direktno kod domaćih poljoprivrednika i poljoprivrednih gazdinstava.

On je istakao da će samo oni koji su registrovani u bazi podataka u Centru imati pravo da koriste podsticajna sredstva.

Ilić je naglasio da je Centar izradio softver pomoću kojeg je uspostavio tačnu bazu podataka poljoprivrednih proizvođača.

On je rekao da su ranije za ova sredstva konkurisali svi koji su po bilo kojem osnovu bili registrovani u Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF-u/ kao vlasnici poljoprivrednih površina, ali se nisu bavili proizvodnjom, te da je sada došlo do promjena u bazi podataka.

Ilić je istakao da će proizvodi banjalučkih poljoprivrednika krajem aprila svoje mjesto naći u “Krajiškoj kući” u centru Banjaluke i u onoj u Trebinju koja bi trebalo na bude otvorena na jesen.

Redakcija

Next Post

Pod usjevima tek svaki četvrti hektar u USK

uto feb 25 , 2020
U toku proljetne sjetve na području Unsko-sanskog kantona biće zasijano oko 27.000 hektara zemljišta, što je tek oko 26 posto u odnosu na ukupne obradive površine u ovome kantonu, koje iznose oko 195.000 hektara. Prema riječima Sulejmana Kulenovića, ministra poljoprivrede u Vladi USK, radi se o sumiranim podacima dobijenim od […]