Javni poziv za zapošljavanje u poljoprivredi

U Zavodu za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH raspisan je Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta za 2023. godinu, za čiju je namjenu izdvojeno oko 580.000 KM.

– Svrha Programa je doprinos razvitku poljoprivrede Brčko Distrikta u vidu financijske podrške za osobe koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uvjeta samozapošljavanja osoba koja se nalaze na evidenciji Zavoda ili su se nalazile prije registracije poslovne djelatnosti u 2023. godini – kazao je Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju.

Ukupan iznos za realizaciju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi iznosi 581.200 KM, od toga je preko Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodnogospodarstvo iz Proračuna Distrikta izdvojeno 500.000 KM, a ostalo su neiskorištena sredstva iz prethodne godine po Programu samozapošljavanja.

Javni poziv ostaje otvoren do 11. augusta i svi zainteresirani kandidati svoje prijave mogu predati u prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta.

– Po završetku Javnog poziva zaključuje se protokol, te sve dostavljamo Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodnogospodarstvo, nakon čega će se organizirati obuke iz oblasti poduzetništva u poljoprivredi u trajanju od pet dana za prijavljene aplikante – dodao je Galijatović.

scroll to top