Dodijeljeni certifikati polaznicima obuke za samozapošljavanje u poljoprivredi

U Omladinskom centru u Brčkom prije nekoliko dana upriličena je podjela certifikata za sve učesnike koji su uspješno završili obuku po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi. Organizatori obuke su Vlada Brčko distrikta i Odjeljenje za poljoprivredu u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Za ovu namjenu iz Odjeljenja za poljoprivredu je izdvojeno 550.000 KM.

Posao dj-a odlučio je da zamijeni poljoprivredom. Mladi Đorđe Kovač na ovaj korak odlučio se kako bi nastavio porodičnu tradiciju. Prijavio se na Program Vlade i prošao potrebnu obuku. Očekuje da će njegov biznis plan biti među izabranim.

Svi kandidati koji su prošli obuku svoje biznis planove treba da predaju do 5. marta u Odjeljenje za poljoprivredu. Izabrano će biti između 25 i 27 aplikatora. Uspješnim kandidatima će biti dodijeljen novac u iznosu od 20 do 25 hiljada KM.

”Naša očekivanja su da će oni uspješno da prođu taj period samog osnivanja preduzeća i da će da osnuju svoje preduzeće te da na selu razvijaju dalje poslovanje, da obezbijede dalji opstanak naših ljudi na selu, naših sugrađana, a također da eventualno obezbijede dodatno zapošljavanje”, istakao je Vlado Jeftić, direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

(brcko.tv)

scroll to top