Šećer stvara bore na licu

Budete li danas pojeli neki kolač ili slatkiš, vjerovatno ćete prvo pomisliti kako to nije dobro za vaš struk i butine.

Međutim, Brooke Alpert, koautorka knjige “Bez šećera: gubite kilograme, osjećajte se sjajno i izgledajte nekoliko godina mlađe”, savjetuje da brigu sa kukova usmjerite na lice!

Ona upozorava na bore, jednu od manje znanih posljedica unosa previše šećera. Knjigu je napisala s dermatologom Patricijom Farris i tu objasnila šta se događa kada u krvotoku ima previše šećera.

“On počinje da napada vašu kožu”, kaže Alpertova. “Sav taj šećer utiče na kolagen i elastin i sjajne ćelije kože pretvara u čvrste, krute stvari koje prouzrokuju opuštanje kože, boranje, odnosno sve ono što ne želimo da vidimo na licu”.

U knjizi je opisano kako da se smanji želja za šećerom. Proces započinje trodnevnom detoksikacijom, a traje ukupno tri sedmice.

“To uopšte nije lako. Studije pokazuju da je odvikavanje od šećera slično odvikavanju od kokaina i drugih teških droga. Ljudi postaju depresivni, tresu se, mrzovoljni su i uopšte nije lijepo biti u njihovom društvu”.

Onima koji nisu spremni da visokokalorični kolač zamijene, recimo, hladnom piletinom, savjetuje da pojedu neku voćku i namirnicu bogatu proteinima.

Uzbuđenje će biti manje, ali će zato nivoi šećera u krvi biti znatno stabilniji, a lice duže zategnutije, elastičnije i, naravno, ljepše.

scroll to top