Sastojci: 4 peciva sa sjemenkama, 4 veća ili 8 manjih filea oslića, malo kajenskog bibera, pola šolje glatkog brašna, malo maslinovog ulja, 25 g parmezana, 1 limun.
Pire od graška: 1 srednji krompir, 500 g smrznutog graška, vezica svježe mente.
Umak: 6 kiselih krastavaca, malo salate, malo kapara, 250 g nemasnog jogurta, vezica svježeg peršuna, 1 limun.
Priprema:
1. Stavite peciva u rernu. Narežite krompir na kriške debljine pola centimetra i skuhajte u vreloj slanoj vodi. Na papir za pečenje položite ribu koju ste prethodno začinili i posuli brašnom. Zatim je ispržite na malo ulja dok ne postigne zlaćanu boju. Čim je gotovo po tako pečenim fileima naribajte parmezan.
2. Skuhajte grašak pa ga u blender ubacite zajedno s krompirom i stručkom mente. Napravite i umak. Sve sastojke za umak također izradite u blenderu. Nemojte štedjeti na limunovom soku. Sve zajedno posložite u pecivo.