Realizovane besplatne praktične radionice za poljoprivrednike

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Poljoprivredno – prehrambenim fakultetom Univerziteta u Sarajevu u proteklom je periodu realizirala besplatne praktične radionice  za poljoprivrednike i ostale zainteresovane stanovnike općine.

Radionicama su bile obuhvaćene tematske oblasti “Hortikulturno uređenje balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu”, zatim povrtlarstvo -” Intezivna proizvodnja povrća u plastenicima i na otvorenom polju”, te voćarstvo -” Praktično voćarstvo”.

Na navedenim radionicama polaznici su direktno učestvovali u praktičnim aktivnostima koje će kasnije moći primjeniti na svojim poljoprivrednim imanjima, dvorištima ili balkonima.

Naredna radionica je iz oblasti pčelarstva – “Pčelarska radionica”, a održat će se četiri puta, a predavač je prof. dr. Lejla Biber sa Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Redakcija

Next Post

Zašto treba piti ječmenu vodu?

uto nov 19 , 2019
Ječam obiluje ljekovitim sastojcima i pomaže kod upala mokraćnih kanala, snižava holesterol, reguliše nivo šećera u krvi. Ječam je žitarica koja obiluje vitaminima B kompleksa, magnezijumom, manganom, selenom, cinkom, proteinima, dijetalnim vlaknima… Sva ove blagodeti ljekovite žitarice možete iskoristiti ako napravite ječmenu vodu. Možete je piti samostalno ili dodati je salatama, varivima, […]