Bužim: Poticaj za 66 pčelara

Zahvaljujući saradnji Udruženja pčelara ”Propolis” sa Općinom Bužim uspješno je realizirana još jedna aktivnost koja će biti od velike koristi ovdašnjim pčelarima.

Za ukupno 66 članova Udruženja pčelara ”Propolis” iz Bužima podijeljeno je ukupno 1.613 pčelinjih pogača za prehranu pčela. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2.500 konvertibilnih maraka. Radi se o sredstvima planiranim grantom za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji koja su dodijeljena na osnovu projekta Udruženja. Bitno je naglasiti kako će ova donacija biti od velike koristi, naročito nakon loše godine za pčelare, te će poslužiti za dodatnu prehranu pčela u zimskom periodu.

Predsjednik Udruženja ”Propolis” Šefket Isaković izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, te je uputio zahvalnost općinskom načelniku, Službi za razvoj i poduzetništvo općine Bužim na iskazanoj podršci, uz očekivanje da će ovakav vid saradnje biti nastavljen i u narednom periodu. Udruženje pčelara će nastojati svojim aktivnostima i u narednom periodu uspostaviti bolju saradnju sa domaćim institucijama kao i međunarodnim organizacijama, a koje kroz različite projekte mogu pomoći domaćim pčelarima.

Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić prilikom podjele pogača naglasio je da će Općina Bužim i ubuduće pružati podršku svim udruženjima koja ostvaruju rezultate i promovišu općinu Bužim, te u tom kontekstu posebno pohvalio pojedince pčelare koji su ostvarili zadivljujuće rezultate na takmičenjima kvaliteta pčelarskih proizvoda širom regije.

scroll to top