Međunarodni sajam privrede u Mostaru sredinom aprila

Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Međunarodni sajam privrede Mostar ove će godine biti održan od 16. do 20. aprila, a zemlja partner je Republika Hrvatska, potvrdio je glasnogovornik Oliver Cvitković kazavši da je još rano govoriti o detaljima samog sajma, kao i broju izlagača.

Iz Općine Tomislavgrad već su pozvali domaće privrednike i sve zainteresirane da se predstave na ovom najposjećenijem sajmu u široj regiji.

Kako su napisali, mostarski sajam okupit će, kao i proteklih godina, veliki broj izlagača, te biti popraćen mnoštvom poslovnih foruma, bogatim konferencijskim programom i poslovnim susretima na kojima će privrednici imati priliku razmijeniti iskustva, proširiti krug poslovnih poznanstava, unaprijediti vlastito poslovanje kroz sklapanje poslovnih ugovora, kao i edukacije koje će im u sklopu programa sajama biti na raspolaganju.

Inače, prošlogodišnji 24. Sajam u Mostaru napravio je veliki iskorak kada je riječ o posjeti štandovima, promociji izlagača i konferencijskom dijelu.

Izlagači su iskazali jak poduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima. Interes za nastup na sajmu pokazale su i zemlje koje ranije nisu bile prisutne u Mostaru i najavile su svoj dolazak i ove godine.

Na sajmu se govorilo u ulaganjima u BiH, korištenju evropskih fondova, prekograničnoj saradnji, gastronomiji, zapošljavanju mladih i IT sektoru itd. Opću sajamsku izložbu, pratila je i tradicionalna podsajamska manifestacija Sajam turizma, odnosno sajam vina i vinogradara te raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste.

(Izvor: Fena)

scroll to top