Dodijeljeni plastenici za 20 poljoprivrednika

U Općini Hadžići danas su potpisani ugovori sa korisnicima projekta ”Dodjela plastenika socijalno i materijalno ugroženim osobama sa područja općine Hadžići” koji zajednički realiziraju Općina Hadžići i humanitarne organizacije Muslim Aid Sarajevo i ”LDSC”. Radi se o 20 plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom ukupne vrijednosti 49.700 KM.

Plastenici su dodijeljeni po principu sufinansiranja, 40 odsto sredstava osigurava Općina, 40 odsto humanitarne organizacije, a 20 odsto sredstava krajnji korisnici.

”U više navrata smo pravili slične akcije i svaka od njih je bila 100 odsto uspješna. Nadamo se da će i ova danas biti uspješna kao što je to bilo sa malinama, plastenicima, steonim junicama. U svoje ime i ime korisnika još se jednom zahvaljujem našim partnerima iz Musilm Aid-a”, kazao je između ostalog načelnik Hamdo Ejubović.

”Zahvaljujem se prije svega korisnicima na učešću u projektu, i da kažem načelniku da Općina nije ovakva kakva jeste ne bi ni mi bili ovdje. Zato se stalno vraćamo jer nam Općina izlazi u susret. Čuvajte plastenike dobro. Nadam se da ste naučili dosta toga na edukaciji što je također jedan važan dio ovoga projekta. A što se tiče Muslim Aid-a i Općine Hadžići, mi ćemo našu sardnju nastaviti i dalje”, kazala je predstavnica Muslim Aid-a Mersiha Zulčić.

scroll to top