Punjeni krompir za ručak

Sastojci: 3 veća krompira, 200 g mljevenog mesa, 1/2 glavice crnog luka, 1 kašika mješavine suhih začina, 100 g kačkavalja, peršunov list, 3 kašike riže, 1 kašičica mljevene crvene paprike, 300 ml vode, 100 ml ulja, 1 jaje, 1 pavlaka.

Priprema:

1. Očistite krompir i u vatrostalnu posudu stavite polovine krompira, nalijte vodom i dodajte suhe začine pa prekrijte alu-folijom i stavite da se peče.

2. Poslije 30 minuta izvadite krompir i ostavite da se hladi.

3. Dok je krompir u rerni, pripremite punjenje. Propržite sitno isečeni luk, pa dodajte meso, rižu, so, papriku i malo vode i stavite sve zajedno da se prodinsta.

4. Krompir kašičicom izdubite po sredini i napunite smesom pa ga poslažite ponovo u vatrostalnu posudu i dodajte ulje.

5. Krompir vratite u rernu na još 20 minuta pa ga izvadite i prelijte umućenim jajetom i pavlakom i vratite još desetak minuta.

6. Opet izvadite pa pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se otopi.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top