Sastojci:
5 jaja
150 g glatkog brašna
1½ kašike praška za pecivo
380 g naribane tikvice
1 glavica luka
90 g naribanog sira
40 ml maslinovog ulja
Sol po ukusu
Biber po ukusu
Priprema:
Zagrijte rernu na 170 stepeni. Luk očistite i sitno narežite, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, sir i ulje pa začinite sa soli i biberom.
Lagano namastite i obložite papirom za pečenje tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. Stavite u rernu na 30 minuta.
Izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite.
(Izvor: Klix.ba)