Pileća prsa sa zimskim povrćem

Sastojci: 250 g pilećeg filea, 2 paprike, 100 g ovčjeg dimljenog sira, mladi luk, 100 g šampinjona, kašičica peršuna, kašičica bosiljka, so, biber, tikvica, 1/2 brokule, žuta i crvena paprika, 3-4 kašike maslinovog ulja, šolja riže.

Priprema:

1. Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite. Na malo zagrijanog suncokretovog ulja dinstajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku.

2. Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte naribani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.

3. Skuhajte rižu za prilog te na pari skuhajte kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom.

4. Na ulju propržite opecite rolade oko 15 minuta. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top