Lidlov market u Gračanici će biti izgrađen u novembru, radne mašine pripremaju teren

Gradilište Lidla u Gračanici (Foto: Klix.ba)

U industrijskoj zoni u Gračanici zvanično su počeli radovi vezani za izgradnju objekta njemačkog trgovačkog lanca Lidl, a kako saznaje Klix.ba, zvanično formiranje objekta bi trebalo uslijediti u narednih 15 dana.

Radne mašine punim kapacitetom su u pogonu na gradilištu u industrijskoj zoni u Gračanici, a na ograđenoj parceli će nastati maloprodajni objekat njemačkog trgovačkog lanca Lidl.

Najprostije rečeno, radne mašine trenutno vrše ravnanje i nasipanje terena, a u narednih 15 dana se očekuje početak izgradnje objekta.

Investitor tipizirane trgovine je kompanija Lidl BH, dok se kao izvođač radova potpisuje gračanička firma Roading. Projektant je SART iz Sarajeva, dok je nadzorni organ banovićki AIK-Inžinjering. Građevinsku dozvolu je izdala Gradska uprava Gračanice, a rok za završetak radova je 25. novembar ove godine.

Maloprodajni Lidlov objekat u Gračanici će biti smješten na idealnoj lokaciji, uzmemo li u obzir da se nalazi tik uz magistralnu cestu Tuzla – Doboj, najtačnije rečeno uz samu raskrsnicu puteva koji dodatno vode ka centru Gračanice i Petrovu.

Inače, ovo je još jedan u nizu objekata koje Lidl gradi u našoj zemlji, a prošle sedmice radovi su počeli u sarajevskom naselju Halilovići. Njemački trgovački lanac u BiH bi trebao uložiti milijardu KM, a objekte planira graditi u gradovima sa više od 30 hiljada stanovnika.

(Izvor: Klix.ba)

Lidl objavio novi oglas za posao, aktivno traži radnike u BiH

scroll to top