Lidl objavio novi oglas za posao, aktivno traži radnike u BiH

Lidl, renomirani njemački lanac supermarketa koji je nedavno uspješno završio izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini, aktivno traži nove članove svog tima.

Ovaj prestižni trgovački gigant, prisutan u čak 32 zemlje širom svijeta, odlučio je iskoristiti platformu Klix Posao kako bi došao do što većeg broj potencijalnih kandidata. Lidl putem svog oglasa na ovoj platformi traži “Voditelja odjela za IT rješenja u sektoru Ljudskih resursa (m/ž)“.

Iako nije otkriveno koliko tačno radnika će biti zaposleno u Bosni i Hercegovini, treba napomenuti da je Lidl u susjednoj Hrvatskoj, gdje je prisutan od 2006. godine, stvorio radna mjesta za 3200 zaposlenika i ima čak 107 prodavnica.

Izgradnja prvog objekta u Bijeljini je završena početkom mjeseca, ali potvrdne informacije o tome kada će biti otvoren još uvijek nema. Kompanija Lidl je već najavila širenje svoje prisutnosti u više gradova, a već su kupili zemljište u mnogim od njih. Lidl je nedavno odabrao lokaciju za prvi objekat u Sarajevu, prekoputa hotela Ibis u ulici Džemala Bijedića, gdje je obavljeno i čišćenje terena. Sama gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to desiti.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top