Dani poljoprivrede općine Konjic 9. septembra u Buturović Polju

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i Mjesna zajednica Neretvica pod pokroviteljstvom Općine Konjic organiziraju 15. manifestaciju “Dani poljoprivrede općine Konjic”.

Ovogodišnja manifestacija bit će održana u Buturović Polju u četvrtak 9. septembra od 11 do 15 sati, a predstavit će se 40 izlagača iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Manifestacija se ove godine održava pod sloganom “#madeinkonjic”, kako bi se ukazalo na činjenicu da ovaj grad i općina imaju prepoznatljive proizvode po kvaliteti i kako bi se zaštitili kao takvi.

Tijekom manifestacije gostima će se pružiti poseban ugođaj kroz bogat kulturni i sportski program u kojem mogu uživati sve generacije.

Ovom prilikom bit će predstavljen i početak čvršćeg uvezivanja konjičkog gospodarstva i poljoprivrede kroz lokalno partnerstvo.

Općina Konjic, osim po prirodnim i kulturnim vrijednostima, poznata je i kao područje na kojem se uzgajaju stare autohtone vrste voća i povrća te stvaraju prehrambeni proizvodi, koje proizvode poljoprivredni proizvođači iz svih krajeva općine.

Rajčica i luk iz Buturović Polja, bjelimićki krompir, repovački sir, idbarski kupus, nevizdračke šljive, konjički med, klišanski kesten, borovnica i brusnica, ljekovite trave sa Zec planine, Bitovinje, Prenja, Bjelašnice i Visočice samo su neki od proizvoda na koje su Konjičani posebno ponosni, navode organizatori.

scroll to top