Koja namirnica najviše narušava imunitet

Ilustracija

Hladno i zimsko vrijeme prati sezona dosadnih virusa i prehlada koji nam znatno otežavaju funkcionisanje.

Poznato je da je slab imunitet jedan od ključnih razloga za dobijanje virusa, dok odabir namirnica utiče na to kakav ćemo imunitet imati.

Namirnica koju većina nas svakodnevno konzumira ima veliki uticaj na imunitet, a da toga nismo ni svjesni.

Nutricionisti sve češće upozoravaju na štetnost šećera po naš organizam, te da bi trebalo da ga svedemo na minimum.

Takođe, ljekari podsjećaju da je od presudne važnosti za jak imunitet da unosimo dovoljnu količinu tečnosti. Staro dobro pravilo, od dvije litre vode na dan primjenjujte i tokom zimskih mjeseci. Ne čekajte da osjetite žeđ, jer postoje mišljenja da je tada tijelo već dehidriralo, već vodu treba da pijete češće i to po nekoliko gutljaja, pa pravite pauzu, pa onda ponovite to, čak i kada ne osjećate žeđ.

(Izvor: Nezavisne novine)

scroll to top