Napravite supu od zimskog povrća

Sastojci:

4 krompira,

korijen celera,

manja prasa,

glavica luka,

mrkva,

manja glavica karfiola,

0,4 dl ulja,

2 kašike sitno sjeckanog peršuna,

1 dl vrhnja.

Priprema:

1. Luk i prasu sitno isjeckati i dinstati na ulju. Dodati na kockice isječeni celer, krompir i mrkvu, pa sve zajedno još malo dinstati. Kad omekša, dodati peršun i naliti vodu.
2. Kuhati dok povrće ne omekša, pa ga potom propasirati.
3. Karfiol obariti u posoljenoj vodi i ocijediti.
4. Pasirano povrće staviti u dublju posudu, sipati vodu u kojoj se kuhalo, dodati obareni karfiol i sve zajedno prokuhati.
5. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa prije serviranja začiniti umućenim vrhnjem.

(Kuharica)

Redakcija

Next Post

BiH u 2019.: Ubrano 980 tona smokava

ned feb 23 , 2020
U Bosni i Hercegovini se kad je riječ o južnom voću najviše uzgajaju smokve, a prinos je prošle godine povećan kod svih vrsta. Rast je također zabilježen i u proizvodnji maslina. Lani je u BiH ubrano 980 tona smokava sa ukupno 77.790 rodnih stabala, što je povećanje za 9,6 posto […]