Proljeće je idealno vrijeme za uživanje sa ugodnim društvom uz roštilj. Dolaskom toplijih dana mnogi svoj slobodan dan odlučuju provesti upravo roštiljajući s prijateljima ili porodicom.
Međutim, nakon ugodnog dana i ukusnog roštilja, mnogi se pitaju kako najlakše očistiti rešetku roštlilja te otkloniti masnoće i neugodne mirise i spremiti roštilj za sljedeće druženje.
Postoji nekoliko laganih trikova uz koje ćete brzo očistiti roštilj.
Soda bikarbona
Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu pomiješajte je s vodom u omjeru jedan na prema tri, potom spužvicom i mješavinom sode bikarbone i vode čistite rešetku.
Sirće i voda
Također, roštilj ćete vrlo lako očistiti i s alkoholnim ocatom. Pomiješajte vodu s ocatom u jednakom omjeru, a potom stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mješavinu vode i ocata. Rešetku roštilja ostavite u vreći da odstoji preko noći kako bi se masnoće razgradile. Ne zaboravite sutradan rešetku saprati vodom.
Sirće i crveni luk
Za čišćenje električnih roštilja najbolje rješenje je upotreba ocata i crvenog luka. Prvo zagrijete roštilj i pošpricajte ga bijelim octom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Nakon toga ćete lukom otkloniti masnoće, tako što ćete polovicom luka očistiti rešetku. Također, zgužvanom alumijniskom folijom očistite rešetku, a na kraju isperite vodom.
(Izvor: Klix.ba)