Slatki hljeb s makom za početak dana

Sastojci: 3 šolje brašna, 2 šolje šećera, 2 kašike maka, 1,5 kašičica praška za pecivo, 1,5 kašičica soli, 3 jaja, 1,5 šolja mlijeka, šolja ulja, 1,5 kašičica ekstrakta badema, 1,5 kašičica ekstrakta vanile.

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješajte brašno, šećer, mak i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, ulje i ekstrakte badema i vanile.

2. Smjesu s jajima uspite u smjesu s brašnom i izmiješajte. Dobijenu masu sipajte u dva podmazana pravougaona pleha. Rernu prethodno zagrijte na 180 stepeni. Plehove ubacite u rernu i pecite 50 minuta. Kolače pustite da se ohlade u kalupima, pa ih tek onda prebacite na tacne.

scroll to top