Jesenji sajam 2019 – predstavljene ”Hercegovačka” i ”Krajiška” kuća

U prostorijama ”Banjalučkog velesajma” održava se privredno-turistička manifestacija ”Jesenji sajam 2019”.

Ova manifestacija objedinjuje tri sajma- 24. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – AGROS, 24. Međunarodni sajam lova, ribolova, ekologije i sporta – LORIMES i 24. Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva.

Na štandu Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka predstavljeni su projekti koji se realizuju pod okriljem ove gradske institucije: ”Hercegovačka kuća” i ”Krajiška kuća”.

Posjetioci sajma mogu posjetiti ove štandove i vidjeti i probati brojne hercegovačke i krajiške delicije.

”Krajiška kuća”, čije se zvanično otvaranje očekuje naredne godine, na ovom sajmu predstavljena je sa brojnim prerađevinama poljoprivrednih proizvoda koje su rezultat rada i truda već prepoznatljivih poljoprivrednih gazdinstava sa područja grada Banjaluke, a koji će se naredne godine naći i na policama ovog prodajnog objekta. Na pomenutom štandu građani mogu vidjeti veoma bogat asortiman proizvoda – razne vrste sokova, džemova, likera, pčelarskih proizvoda, preparate na bazi aloje i čuvarkuće, prerađevine od aronije i mnoge druge interesantne proizvode.

Projekat otvaranja Hercegovačke kuće u Banjaluci je rezultat saradnje gradova Banjaluke i Trebinja, tj. Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka i Agrarnog fonda Trebinje. Na ovom štandu su izložene već prepoznatljive delicije sa juga.

Hercegovačka kuća na sajmu u Banjaluci
scroll to top