Sastojci: 8 kriški dimljene pureće ili pileće šunke, 1 vezica tankog mladog luka, 300 g oguljene i isjeckane prokulice, 1 kašika sirćeta, 4 veća jaja, maslinovo ulje, so, biber.
Priprema:
- Prepecite kriške piletine ili puretine u velikoj tavi na srednje jakoj vatri s 2 kašičice maslinovog ulja do zlatno smeđe boje. Kad je šunka pečena, maknite s tave.
- U tavu dodajte malo maslinovog ulja i dodajte nasjeckan mladi luk. Posolite, pobiberite i pržite luk dok ne posmeđi.
Zatim dodajte prokulice i zalijte sirćetom. - Kuhajte 5 minuta da dobije smećkastu boju ali da ostane i dalje hrskava. Razbijte jaja u tavu, ali žumance mora ostati čitav.
- Smanjite vatru i pržite sve još nekoliko trenutaka do željenog okusa.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)