/FOTO + VIDEO/ Otvoren novi objekat MEGA Diskonta, zavirite u ovaj market

Kompanija YimoR d.o.o. iz Domaljevca proširila je mrežu MEGA Diskont marketa. Otvorili su novi objekat u Vogošći. Svečanu vrpcu presjekli su direktor kompanije Zlatko Oršolić i načelnik Općine Migdad Hasanović. Ovo je četvrta poslovnica MEGA Diskonta u Kantonu Sarajevo i 49. market u Bosni i Hercegovini u vlasništvu kompanije YimoR.

”Posebno smo ponosni što smo otvorili 25 novih radnih mjesta, najviše za lokalno stanovništvo, čime će kompanija YimoR zapošljavati više od 800 ljudi. Otvoreni objekat u Vogošći ima više od 1.000 kvadratnih metara, rezultat je poslovne strategije slušanja zainteresovanih građana i pružanja mogućnosti našim kupcima za uštedu i istovremeno ćemo im ponuditi trajno niske cijene”, navela je Petra Jovičić, voditeljica Marketing službe kompanije YimoR d.o.o..

Iz općine Vogošća iskazali su zadovoljstvo zbog otvorenja ovog marketa i novih radnih mjesta.

”Općina Vogošća je jedna od rijetkih općina koja se može pohvaliti sa pozitivnim naraštajem stanovništva. Mi kontinuirano bilježimo taj porast, a on za sobom vuče druge stvari. Upravo ovakve stvari kao što je pružanje novih usluga, novih vrijednosti u općini. Sa MEGA Diskontom dobijamo novu vrijednost. Posebno mi je drago da u centru općine dobijamo ovakav jedan objekat, koji je konačno stavljen u funkciju, a godinama je bio zatvoren. Na moju radost ipak ga danas otvaramo i na radost građana općine Vogošća”, kaže Migdad Hasanović, načelnik Općine Vogošća.

Već na samom otvorenju moglo se primijetiti da će ovo biti mjesto gdje će se kupci rado vraćati. Nisu krili oduševljenje novim marketom u svom gradu. Neki su i prije kupovali u MEGA Diskontu.

”U Ilijašu bila sam više puta, idem tamo, zadovoljna sam a sad mi je drago što je ovdje blizu. Sve pohvale, cijene su pristupačne, svaka čast”, kazala je građanka Vogošće.

Druga sugrađanka je kazala da joj je drago što je MEGA Diskont stigao u Vogošću i da će dolaziti stalno.

”Kupovao sam i prije u MEGA Diskontu, imao sam priliku to u Kladnju, što se tiče dolaska kompanije u Vogošću dobro je, svaka konkurencija dobro dođe”, ističe jedan od kupaca.

U MEGA Diskontu u Vogošći kupci mogu pronaći bogat asortiman hrane i pića, voća i povrća, ali i posuđe i odjeću. Nezaobilazni su Classy proizvodi kao što su keksi, kafa, brašno, ribe, supe, mlijeko i mliječni proizvodi.

”I za MEGA Diskont u Vogošći, kao i za ostale objekte, i za njega će važiti Mega petak sa Mega popustom od 10 posto, što znači da je to već sutra, jer je zadnji petak u mjesecu”, naglasila je Jovičić.

Kompanija YimoR osnovana je prije 34 godine. Danas je jedna od najvećih veletrgovinskih firmi, a u svom okrilju imaju lanac marketa MEGA Diskont i YimoR. Uskoro otvaraju i fabriku sladoleda.

”Također želim da saopćim skorašnje otvorenje odnosno početak procesa proizvodnje sladoleda, što znači da će BiH dobiti prvu tvornicu sladoleda i prvi domaći sladoled proizveden ovdje u BiH”, ističe voditeljica Marketing službe kompanije YimoR d.o.o..

Širenje mreže marketa nastavljaju već narednog mjeseca kada otvaraju novi market MEGA Diskont u Tuzli na mjestu nekadašnjeg Kina Mladost.

scroll to top