EKOBIS u Bihaću od 12. do 15. septembra

Ovogodišnji Međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2019 koji organizuje Privredna komora USK bit će održan od 12. do 15. septembra na sajmištu Luke u Bihaću, a svojim sadržajem i pratećim događajima bit će posvećen cirkularnoj ekonomiji.

”Turska regija Kocaeli je ovogodišnji regija – partner Sajma i očekujemo dolazak od 30 do 50 privrednih subjekata iz Turske. Prvi put imamo i grad – partnera, a to je hrvatski Bjelovar, koji će se također na specifičan način prezentirati svim posjetiocima EKOBIS-a”, rekao je predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Enes Ružnić.

Tema Međunarodne konferencije o regionalnoj saradnji bit će cirkularna ekonomija, s posebnim akcentom na poveznicu zaštite okoliša i ekonomske dobiti.

”Nastojat ćemo približiti ekonomiju i ekologiju, odnosno naše proizvođače upoznati i usmjeriti na korištenje otpadnih materijala kao resursa. Naravno, to podrazumijeva i ekonomsku dobit, ali i zaštitu okoliša. Tome ćemo se zaista posvetiti na ovogodišnjoj Međunarodnoj konferenciji”, naglasio je Ružnić.

EKOBIS je već 17 godina istaknut kao brend Bihaća i Unsko-sanskog kantona, koji ima bezrezervnu podršku Kantonalne vlade i Gradske uprave.

”Ne smijem zaboraviti ni naše dugogodišnje partnere Vanjskotrgovinsku komoru BiH i Privrednu komoru Federacije BiH. Zahvaljujući upravo tome što je prepoznat kao brend, možemo reći da Sajam napreduje iz godinu u godinu. Jednostavno, mi ne želimo najveći, nego najljepši i najbolji sajam sa ekološkim usmjerenjem”, dodao je predsjednik Privredne komore USK.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma je Vlada USK, a ponovo se očekuje oko 300 izlagača.

(Teglica.ba)

Redakcija

Next Post

U augustu isplaćeno 1,2 miliona KM za podsticaje

uto sep 10 , 2019
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo je krajem augusta 1.259.374 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju iz 2019. godine. Isplaćena je premija za pšenicu 200 KM po hektaru za pravna lica (ranije je u augustu isplaćena premija za fizička lica), premija za […]