Raspisan Javni poziv za novčanu podršku za uzgoj krastavca kornišona u Maglaju

Foto: Teglica.ba

Općina Maglaj raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje novčanih podrški za uzgoj krastavca kornišona na području općine Maglaj.

Pravo na podršku u ovoj proizvodnji imaju poljoprivredni proizvođači koji su zasnovali proizvodnju krastavca kornišona od 0,05 ha (0,5 dunuma) i više.

Visina poticaja za navedenu proizvodnju će se na površinama od 0,5 – 1 dunuma množiti sa koeficijentom 1 (jedan), a za površine preko 1 dunuma zasađene površine se množi koeficijentom 1,25. Iznos poticaja po 1 (jednom) dunumu iznosi 100 KM.

Visina poticaja može biti i manja po jedinici mjere, zavisno od zaprimljenih i odobrenih zahtjeva.

PRAVO PRIJAVE NA JAVNI POZIV OSTVARUJU:

1.Poljoprivrednici koji su registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, i koji su izvršili upis u Registru poljoprivrednih gazdinstva i Registru klijenata vrše primarnu poljoprivrednu proizvodnju u skladu sa Javnim pozivom.

2.Individualni poljoprivredni proizvođači koji su izvršili upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava/gospodarstava i Registar klijenata  na svom ili zakupljenom zemljištu od fizičkih lica, vrše primarnu poljoprivrednu proizvodnju u skladu sa Javnim pozivom.

Rok za podnošenje zahtjeva je 10.09.2021. godine, a zahtjevi koji budu podneseni nakon isteka navedenog roka neće se uzimati u razmatranje.

Ostale informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

scroll to top