U augustu isplaćeno 1,2 miliona KM za podsticaje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo je krajem augusta 1.259.374 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju iz 2019. godine.

Isplaćena je premija za pšenicu 200 KM po hektaru za pravna lica (ranije je u augustu isplaćena premija za fizička lica), premija za sjemenski materijal, podsticaji za podršku projektima ruralnog razvioja, podrška prenosu znanja, za opremanje laboratorija, te vanredne potrebe i pomoći.

Sa ovom uplatom, samo u augustu ove godine je za podsticaje ukupno isplaćeno oko 7,5 miliona KM, čime je dinamika isplate podsticaja dobila značajno ubrzanje, stoji u saopćenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

(Teglica.ba)

Redakcija

Next Post

U Tesliću nema ko da bere šljive (VIDEO)

uto sep 10 , 2019
Manjak radne snage zadaje glavobolju voćarima na području opštine Teslić. Zbog sve manje sezonskih radnika, šljive skoro da nema ko da bere. Na 1.000 sadnica Novo Puljić očekuje oko 30 tona šljive. Za berbu se namučio da nađe desetak berača, jer je, kaže, svake godine teže doći do radnika. ”Sve […]