Sastojci: 800 g pilećih filea, 2 svježe paprike, 1 veća glavica crvenog luka, 2 čehna bijelog luka, 2 kašike koncentrat paradajza, 200 g pavlake, 1 kašičica karija, 3 dl vode, ulje, so i biber.
Priprema:
1. Piletinu isjeći na trake, također i papriku, a crveni i bijeli luk na kockice.
2. Zagrijati ulje pa staviti piletinu, posuti karijem i peći je na jačoj temperaturi oko 5 minuta da dobije boju. Dodati crveni i bijeli luk i papriku. Dinstati 2-3 minuta, dodati paradajz i vodu, so, biber, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka oko 20 minuta. Paziti da se ne prekuha.
3. Na kraju dodati i pavlaku i krčkati još oko 5 minuta. Služiti uz prilog po želji: riža, pire krompir, pomfrit.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)