Sastojci: 9 suhih marelica, 9 suhih ili svježih hurmi, narandži, limun, šolja mljevenih lješnika, 3 kašike kakao praha, 50 g čokolade 70 posto kakaa, 2 kašike agavinog sirupa.
Priprema:
1. U malo vode marelice i hurme (suhe) kuhajte 8 do 9 minuta da bi omekšale.
2. Narandžu i limun iscjedite, sedam hurmi, sedam marelica i agavin sirup pomješajte sa sokom. Izmiksajte sve sastojke.
3. Stavite kremu u četiri manje čaše ili zdjelice. Kakao prah, mljevene lješnike i čokoladu izmiksajte s preostalim hurama i marelicama. Lješnike po želji tostirajte.
4. Mrvičastu smjesu podjelite u čaše ili zdjelice na prethodnu kremu. Ukrasite listićima mente.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)