Pivara Tuzla svijetla tačka bh. privrede

Pivara Tuzla u posljednjih osam godina investirala je više od 30 miliona KM u proizvodnju, logistiku, kako bi kvalitet proizvoda ostao stabilan, a ulaže i velike napore u unapređenje kvalitetnog kadra.

Pivara s tradicijom od 138 godina je ostala vjernoj recepturi pripreme tradicionalnog načina piva, uz modernizaciju proizvodnog procesa sa odležavanjem piva u fermentorima 25 dana.

“To je jedna od osnovnih kakrakteristika zašto smo jedinstveni na ovom dijelu Europe što su naši potrošači i prepoznali. Misija Pivare je proizvodnja i distribucija kvalitetnog prepoznatljivog piva i bezalkoholnih pića koji će zadovoljiti potrebe i želje naših kupaca“, kazao je Fahrudin Salihović, direktor kompanije u razgovoru za ”Poslovne novine“.

Kompanija radi pod motom: red, rad i disciplina. U prošloj godini ostvarili su dobre poslovne rezutate te su drugoplasirani u svojoj djelatnosti.

”Ako jedan parametar od ove tri stvari nije zadovoljen teško da možemo očekivati pozitivne stvari. U Pivari je u zadnjih osam godina investirano preko 30 miliona maraka u proizvodnju, logistiku, kako bi kvalitet proizvoda ostao stabilan. Izmijenjena je kompletna linija za proizvodnju PET ambalaže, poboljšan i ubrzan proces na liniji za proizvodnju limenke te unapeđen i automatizovan pogon flašare. Drugi segment je dostupnost proizvoda na tržištu gdje u sklopu Pivare djeluju i dvije poslovnice jedna u Sarajevu, a druga u Bihaću. Prihvatljivost i pristupačnost prizvoda su ključni za odabir proizvoda na polici“, kazao je Salihović.

Naravno bez kvalitetne radne snage nije moguće i ostvariti dobre rezultate. Pivara Tuzla trenutno zapošljava 205 radnika.

Cijeli članak čitajte na portalu Poslovnih novina.

Pivara Tuzla svijetla tačka bh. privrede: Višemilionska investiranja i plasiranje proizvoda od Australije do Amerike

scroll to top