Neprijatan dah može da bude vrlo onespokojavajući, jer se okolina takve osobe izbjegava, a ona postaje nesigurna.
Ako uzrok nije neki metabolički poremećaj, problem možete da riješite krajnje jednostavno, ukoliko dan započnete sa određenim vrstama voća i jogurtom. Jogurt smanjuje nivo hidrogen-sulfida, uzročnika neprijatnog daha, a nekada njegovu pojavu čak eliminiše u potpunosti, objašnjavaju stručnjaci.
Osim jogurta, preporučuje se i češće konzumiranje voća, naročito jabuka koje važe za neprikosnovene čistače zuba i prirodne osvježivače daha. Isti efekat postići ćete i ako za za doručak ili užinu pojedete porciju bobičastog voća, dinje, pomorandže, kivija ili drugog voća bogatog vitaminom C.
Hrskave kruške i mrkve su takođe djelotvorne. Imaju visok sadržaj vlakana koji u kombinaciji sa pljuvačkom uspješno uklanjaju sve čestice neprijatnog mirisa u ustima.