U subotu Sajam proizvoda žena sa sela

Foto: Arhiva (Sajam proizvoda žena sa sela 2022. godine)

Udruženje građana “Vive Žene“  Tuzla u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine organizacije: UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽP Podrinjka, Skleani Srebrenica UPP „Drina“ Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica, Udruženje Anima Djulići, Udruženje Procvat Podrinja Glogova i ženska grupa iz MZ Suha, te udruženje žena Žena ženi iz Kladnja organizuju obilježavanje Međunarodnog dana žene na selu.

Tim povodom Vive Žene, uz podršku Udruženja i  grupa iz sjeveroistočne BIH -Podrinje će organizovati 14.10.2023. Sajam proizvoda žena sa sela, na Trgu slobode u Tuzli, od 9 do 14 sati, gdje će članice Udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se  za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima javnog i privatnog života.

Pored učešća udruženja i grupa iz Opština Bratunac, Srebrenica,Zvornik, Milići i Vlasenica  na sajmu će izlagati i Udruženja iz Tuzlanskog kantona.

Prvi Međunarodni dan žena sa sela obilježen je 15. oktobra 2008. godine.

scroll to top