U Sapni održana manifestacija ”Dani jabuke i pekmeza”

Danas je u Sapni svečano otvorena manifestaciju ”Dani jabuke i pekmeza”. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji edukativnog, obrazovnog i kulturnog karaktera, koju već desetu godinu organizuje JU Mješovita srednja škola Sapna, uz podršku lokalne zajednice i Vlade Tuzlanskog kantona.

”Ideja za organiziranje ove manifestacije od strane učenika i nastavnika škole predstavlja primjer dobre prakse, koja bi se mogla proširiti i na ostale škole Tuzlanskog kantona i šire, a s ciljem razvijanja svijesti o zdravom načinu života i ishrane”, kazala je prilikom otvaranja manifestacije ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić.

Izlagači iz više osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, udruženja građanja i samostalni poljoprivrednici danas su izlagali proizvode od jabuka i jabukovog pekmeza, uglavnom autohtonih sorti. Cilj organizatora je da ova manifestacija preraste u sajamsku manifestaciju.

Redakcija

Next Post

Na prvom jesenjem Sajmu malih porodičnih firmi 40 izlagača

uto sep 17 , 2019
Prvi jesenji Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja ”Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH” bit će otvoren 18. septembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 21. septembra. Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Udruženje u kontinuitetu […]