Na prvom jesenjem Sajmu malih porodičnih firmi 40 izlagača

Prvi jesenji Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja ”Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH” bit će otvoren 18. septembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 21. septembra.

Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Udruženje u kontinuitetu radi na ovim ciljevima više od deset godina. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika.

Udruženje nastoji ovim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promoviraju. Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju sa domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina, saopćeno je iz Udruženja ”Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH”.

Redakcija

Next Post

Otvoren sajam ''Dani šljive Prozor-Rama 2019''

uto sep 17 , 2019
Direktorica Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine Vesna Travljanin i načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević svečanom zdravicom otvorili su 14. sajam “Dani šljive Prozor-Rama 2019”, koji se održava u sklopu obilježavanja Dana općine Prozor-Rama. Po riječima načelnika općine Joze Ivančevića, sajam predstavlja odličnu priliku za daljnje unaprjeđenje poljoprivrede, […]