Tuzla: Poljoprivrednici obavezni prijaviti plan proizvodnje do 15. novembra

Grad Tuzla obavijestio je poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, da su u skladu sa članom 6. federalnog Pravilnika o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji (”Službene novine Federacije BiH”, broj: 32/17), obavezni prijaviti plan proizvodnje za narednu godinu, najkasnije do 15.11. 2019. godine.

Prijave se podnose na propisanom obrascu (Obrazac PPP) koji se može preuzeti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla, svakog radnog dana od 8 do 12 sati, a popunjene prijave se predaju u pisarnicu Grada Tuzla.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla ili putem telefona 035/307-386.

Redakcija

Next Post

Sezona je mandarina: Sedam razloga zašto ćete ovo voće jesti svaki dan

sub nov 9 , 2019
Sezona je mandarina, a kao što je već poznato, riječ je o voću bogatom vitaminom C. Evo nekoliko stavki zbog kojih ćete ih početi, odnosno nastaviti konzumirati: Sprječavaju pretilost Hranjive tvari mandarina ne samo da sprečavaju pretilost, već pružaju i zaštitu protiv dijabetesa tipa 2, pa čak i ateroskleroze, bolesti […]