Sajam proizvoda žena sa sela 19. oktobra u Tuzli

UG ”Vive Žene” Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine slijedeće organizacije: UŽ ”Jadar” Konjević Polje, UŽ ”Maja” Kravica, UPP ”Drina” Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica i ženska grupa iz MZ Suha, će i ove godine obilježiti Međunarodni dan žena na selu koji se tradicionalno u svijetu obilježava 19. oktobra.

Tim povodom Vive Žene, uz podršku Mreže žena u Podrinju, će organizovati 19.10.2019. Sajam proizvoda žena sa sela na Trgu slobode u Tuzli od 10 do 14 sati, gdje će članice Udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima javnog i privatnog života.

Osim učešća udruženja i grupa iz opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica na Sajmu će izlagati i udruženja iz Tuzlanskog kantona.

(Teglica.ba)

Redakcija

Next Post

Tuzla: Poljoprivrednici obavezni prijaviti plan proizvodnje do 15. novembra

sub nov 9 , 2019
Grad Tuzla obavijestio je poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, da su u skladu sa članom 6. federalnog Pravilnika o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji (”Službene novine Federacije BiH”, broj: 32/17), obavezni prijaviti plan proizvodnje za narednu godinu, najkasnije […]